divendres, 21 de febrer de 2014

De pantalons que curtegen... (mini-tutorial)

Els nens creixen.
Ja, és lògic - direu....
Però els meus ho fan a estirabots!
D'una setmana a l'altra els pantalons i les samarretes se'ls queden curts (però molt curts).
Total, com que no vull comprar més pantalons pel que queda de temporada, haig de fer invents (re-purposing que en diuen aquells...).
El primer, amb uns texans d'en Lluc.
Mirant aquí i allà (sobretot a Pinterest) vaig veure diferents maneres, i al final he fet una mena de vora ampla amb un retall de roba de cotó que tenia. Us deixo un mini-tutorial, a veure si us agrada i us atreviu a fer-ho.

1- Tallem la vora del pantaló

2- Mesurem el camal : a l'amplada de circumferència que té li afegirem 1cm de marge de costura a cada costat, i la llargada que desitgem que tingui la nova vora (podeu agafar la mida d'un altre pantaló que li vagi bé) la farem doble i també hi afegirem 1cm de marge de costura a dalt i a baix.
Per exemple, el meu camal medeix 32cm d'ample de circumferència i jo vull que la vora faci 8cm de llarg. Doncs les mides que hauré de tallar per cada camal seran 34cm x 18cm.
Queda clar?

3-  Tallem els rectangles en la tela que vulguem4- Cosim els rectangles formant un tub, tocant-se els drets de la roba. El girem, planxem costures i després doblem per la meitat

5- Coloquem el camal dels pantalons dins el tub de tela, tocant-se els drets de la roba i alineant les vores. Posem agulles o embastem


6- Cosim al marge de costura que haviem decidit, i polim amb una costura en zig-zag (per descomptat, qui pugui i vulgui fer-ho amb la overlock, cap problema)

7- Posem bé la costura i ens trobem amb que ja tenim la vora feta! Ara només cal passar un repunt i ja o tenim acabat! Com veieu, jo he fer dos repunts a dalt i cap a baix... és qüestió de gustos.

8- Si volem, podem cosir algun detallet al pantaló amb la mateixa telaI el resultat, és aquest!!!
(en Lluc encara estava malaltó, així que no estava per gaires fotos...)


Mentre feia el tutorial, em vaig trobar que a la Yolanda de Pandielleando (de debó, de debó, no us perdeu les meravelles que cus aquesta noia... a mi em té flipada... heu vist la jaqueta que va fer-se en una tarda??? aaahhhggggg envejaaaaa) li passava el mateix i havia fet aquest "apanyo" tan xulo. M'encanta, i com que la Clàudia ja m'ha donat uns pantalons que li curtegen, crec que provaré el seu sistema!!! Ja us ho ensenyaré.

1 comentari:

  1. Quina bona idea, jo ho acostumo a fer amb roba de punys, però així també m'agrada molt!!

    ResponElimina