dilluns, 3 de febrer del 2014

De patrons va la cosa : Oliver + S

Avui enceto la secció De patrons va la cosa on us donaré a conèixer diferents marques de patrons i us en faré cinc cèntims perque us feu una idea de com són. La idea és haver-los provat jo mateixa abans, i així poder-vos donar les meves impressions concretes.

Com heu pogut comprovar, m'encanta mirar i remirar a la xarxa a la recerca de patrons per poder cusir. M'hi podria passar hores, i ara amb l'arribada de la xarxa social Pinterest encara és més fàcil trobar-ne.

Busco de tot: gratuïts, de pagament, professionals, amateurs, per grans, per petits...
Per començar sempre és millor de provar patrons gratuïts, ja que (i ho dic per experiència) si no surten del tot bé no et sap tant greu. De totes maneres, jo aconsello comprar-ne algun de facilet i assequible, això sí, mirant bé les mides, les explicacions, buscant referències si no en coneixem els creadors, etc.

A Espanya no es troben patrons individuals, d'una sola peça de roba, has de comprar una revista (Burda, Patrones i poca cosa més). El problema que hi veig? Que hi ha poca varietat i els dissenys acostumen a ser... com us ho diria?... deixem-ho en "clàssics" (i no parlem ja de talles grans de dones... per morir-se de cutres la majoria...).
A altres països, sobretot els anglosaxons (encara que he trobat un filó, molt especial això sí, a Alemanya, que ja us explicaré més endavant, i també a França ) venen patrons individuals, en paper o descarregables en pdf.
Podeu trobar de tot i més. Algunes vegades el preu es dispara, peeeeeeerò... són molt còmodes (no us arribeu a imaginar com pot ser de complicat trobar i calcar un patró en concret d'una revista, t'hi deixes els ulls...), molt detallats en les explicacions i molt personalitzats.

Avui us presento els patrons d' Oliver + S


Tipus: patrons per nens
Procedència: USA
On es poden comprar: la seva web enllaça amb la botiga, també es poden trobar a moltes de les botigues on-line de teles americanes i angleses, i ara també a Telaria
Format: en paper i també en pdf
Unitats de mesura: polzades i també sistema mètric
Punts Positius:
- Molt entenedors i gràfics
- Es classifiquen segons la dificultat en tres nivells, cosa que et facilita l'elecció
- Peces molt "portables" i, a priori, gens extremades. Igualment, molt personalitzables.
- Tallatge bastant aproximat (igualment sempre comproveu mides abans de tallar)
- A la web hi ha un fòrum de discussions sobre els patrons, les dificultats que presenten, trucs, etc, que poden ser de gran ajuda
- Són molt coneguts i per tant podem trobar moltes fotos que ens ajudin a inspirar-nos (només a Flickr t'hi pots perdre i bavejar, jeje)
Punts Negatius:
- El preu. Són els més cars que he trobat al mercat... però s'ho valen, de debó.
- Tot just ara comencen a fer patrons per gèneres de punt, fins ara no en tenien

Jo en tinc uns quants, però de moment només n'he fet un, una camisa de màniga llarga per la Clàudia.
Ara farà ja dos anys, per tant encara no cosia gaire bé, i me'n vaig sortir a la perfecció, així que us els recomano molt. A mida que en faci més us aniré explicant...
Si us animeu, ensenyeu-m'ho d'acord?

                     


2 comentaris:

  1. Yo también adoooooro los patrones buenos, se nota? ;). Y Oliver & S son de los buenos sin duda. Aprendes un montón de técnicas de costura con ellos, el resultado es impecable y no pasan de moda tan fácilmente. Una buena compra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. (ppsssst, no se lo digas a nadie, pero seguro que para el verano cae alguno de la tienda, jejeje)

      Elimina