diumenge, 8 de febrer de 2015

Els pantalons i la mare que els va parir

Per fi he acabat els pantalons d'home tipus "jeans" del Cc de MRdM. Moltes gràcies Dawn per la teva generositat compartint patrons i tutorials!

      Por fin he terminado los pantalones de hombre tipo "jeans" del CC de MRdM. ¡Muchas gracias Dawn por tu generosidad compartiendo patrones y tutoriales!


El que pensava que seria un pim-pam ha acabat sent tot un seguit de despropòsits... no pel patró, que és una passada de senzill i efectiu, sinó per la meva tossuderia de fer-los en pana i antelina (i això que és pana fina... arriba a ser pana d'hivern i llenço pantalons i màquines, tot junt!)

      Lo que pensaba que sería un pim-pam ha acabado siendo un dolor de cabeza (en la parte final)... y no por el patrón, que es una pasada de sencillo y efectivo, sino por mi tozudez en hacerlos en pana y antelina (y menos mal que la pana era finita... que llega a ser pana de invierno y tiro pantalones y máquinas, ¡todo junto!)

Com us deia, el patró de la Dawn de MRdM està molt bé: senzill, de bones proporcions i tallatge correcte (és una talla entremig de la 42 i 44 d'home, potser un pèl massa alt del darrera, però clar, tot depèn del cul de qui se'ls hagi de posar, jeje). És molt fàcil de cosir, la veritat, però clar, hem de contar que en alguns punts de superposen moltes capes de tela, i amb les màquines que faig servir jo (i la majoria de nosaltres) tot i posar agulles gruixudes, com hagis decidit fer-los amb una tela gruixuda, l'has ben cagat... I això és el que m'ha passat a mi.

      Como os decía, el patrón de Dawn de MRdM está muy bien: es sencillo, de buenas proporciones y tallaje correcto (es una talla entre la 42 y la 43 de hombre, para mi un pelín demasiado altos por la parte de detrás, pero claro, esto dependerá del culo del destinatario de los pantalones, jeje). Es muy fácil de coser, de verdad, pero claro, debemos tener en cuenta que en algunos puntos se superponen varias capas de tela, y con las máquinas de coser que tengo en casa (yo y muchas de nosotras), aunque pongas agujas gruesas, si decides hacerlos con tela gruesa, pues pasa lo que pasa... lo que a mí, vaya...


Vaig decidir fer els pantalons amb pana fineta i detalls amb antelina (no ho és ben bé, però s'hi assembla molt). A priori semblava que no hauria de tenir gaires problemes, però un cop fetes les butxaques i la bragueta i en acabat d'unir els camals (amb remalladora), la cintura va decidir fotre'm enlaire tot el tinglado.
Primer de tot, just abans de posar-li se m'acut provar-li els pantalons al noi... Ailamarequevaparirelspantalons!!! Li van grossos de cul!!! Però si li havia fet una prova amb llençol i anaven bé!!! Apa, inventa't alguna cosa, perque tots els repunts ja estan fets... Vaig haver d'entrar de la part del cul, però vaig passar de descosir, tallar, res... un doblec al mig, un repunt i llestos! La veritat és que no es nota, només per dins. Veieu com està doblegat a la foto de dalt? (ei!!... però els acabats interiors són guais, eh??? )

      Decidí confeccionar los pantalones con pana finita y detalles de antelina (no es bien bien seo, pero da el pego). A priori parecía que no tendría problemas, pero una vez cosidos los bolsillos y la bragueta, y acabadas de unir las perneras (con la remalladora), la cinturilla quiso tirarme al traste todos los planes.
Lo primero: le pruebo los pantalones antes de poner la cinturilla... ¡¡¡¡Lamadrequeparióalospantalonesya!!!! ¡Le van grandes de culo! Pero si le hice una prueba con sábana y le iban bien... Pues hala, invéntate algo, porque los pespuntes ya están hechos por todas partes... Pues nada, le entré una parte de culo así, a saco, sin descoser ni cortar ni nada... una doblez enmedio, un pespunte y listos. La verdad es que solamente se nota por dentro. ¿Veis la doblez en la foto de arriba? (pero, oye, los acabados interiores son casi de "pofesioná" ¿¿¿ehh???)

Després com que vaig voler fer la cintura ben feta, en plan professional, vaig doblegar els marges cap endins (mirant la foto de dalt ho entendreu), i clar, se'm van ajuntar cinc capes de tela, i a la zona de les butxaques fins a vuit... Marededeusenyooooorr!!!! Vaig trencar quatre agulles, i vaig arribar a fer servir la de 120. I tot i així, gairebé vaig haver de fer-ho tot manual: traient el peu del pedal i fent girar la rodeta jo per donar-li més força... un drama... Els meus fills han escoltat més paraulotes aquests dies que en tota la seva vida... I les travetes pel cinturó?? Ja ni us explico...

      Después, como decidí hacer una cinturilla bien hecha, casi profesional, pues doblé los márgenes hacia adentro para que no se vieran costuras raras (mirando la foto de arriba entenderéis lo que quiero decir), y claaaaro, se me juntaron cinco capas de tela, y en la zona de los bolsillos ¡¡hasta ocho!!. ¡¡¡Madremíadelamorhemosoooooo!!! Eso no había quien lo cosiera... partí cuatro agujas y acabé cosiendo con la de 120, y aún así tuve que hacerlo en plan manual: quitando el pié del pedal y dándole a la ruedecita para poder hacer más fuerza... un drama... Mis hijos han oído más tacos en estos días que en toda su vida... Y las trabillas para el cinturón, ya ni os explico...Peeeerò, al final he guanyat jo, i han quedat uns pantalons xulíssims i força professionals.
Mireu, el detall de les butxaques... La de darrera porta les inicials amagades, jeje (ell ho va veure desseguida, i li va fer molta gràcia )

      Peeeeero al final gané yo, y han quedado unos pantalones chulísimos y con un acabado bastante profesional.
      Mirad el detalle de los bolsillos... el de detrás (solamente le puse uno porque no los utiliza) tiene las iniciales escondidas, jeje (él lo vió enseguida y le hizo mucha gracia)


El destinatari està content i jo també, i ja estic pensant en fer-li'n uns per l'estiu... això sí, amb tela mooooooolt fineta, jejeje

      El destinatario está contento y y también, y ya estoy pensando en coserle unos para el verano... eso sí, con tela finíííííísima, jajajaja

2 comentaris:

  1. Son fantàstics!! quina llàstima que t'hagi donat tants de problemes la tela. Es veuen genial, segur que els porta un munt!
    Una abraçada i gràcies per participar!

    ResponElimina
  2. EEEH! Qué buen trabajo! Aprovecha el patrón para hacerlos en serie con distintas telas jejeje.
    Te ha quedado un modelo exclusivo.

    ResponElimina